Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Vasárnap a lovasoké a főszerep Cegléden

Június 8. és 10. között kerül megrendezésre a XI. Ceglédi Laskafesztivál és VI. Ceglédi Vágta, ahol amellett, hogy eldől, kik vehetnek részt a Nemzeti Vágta budapesti futamán, változatos programokkal és koncertekkel várják az odaérkezőket egész hétvégén.

Péntek délután táncbemutatókkal nyitja kapuit a Ceglédi Laskafesztivál, majd este a FISH!, a Punnany Massif és a BRAINS zenekarok lépnek fel a nagyszínpadon. Szombaton a SéfSétányon indul Az ország tésztája junior főzőverseny, délelőtt a mozgás szerelmesei Béres Alexandra vezetésével edzhetnek, utána a környék tánccsoportjai tartanak bemutatókat. A szombat esti mulatságról a Pataky Művek és az EDDA Művek gondoskodnak.

Vasárnap a lovas és a népi programokon lesz a hangsúly. A Vágta pályán lesz díjugratás, lovasíjász bemutató, lóidomítás, és természetesen lezajlanak majd a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta előfutamai, ahol kiderül, kik állhatnak rajthoz Budapesten szeptemberben. Közben a nagyok is megméretettnek a SéfSétány Az ország tésztája versenyén, a színpadon pedig hagyományőrző néptánc és népdal bemutatókat láthatunk.. A hétvégét Szikora Róbert és az R-GO nagykoncertje zárja.

Érdemes tehát ezen a hétvégén ellátogatni Ceglédre, ahol a buszpályaudvarról ingyenes járat viszi az érdeklődőket a Laskafesztivál helyszínére.

További programok: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Blaskovich Múzeum Kincsem-emlékei, népi fajátékok, kézműves foglalkozás, borsziget, kézműves vásár, vidámpark.

Fotógalériánk a 2017-es Ceglédi Vágtáról »

2018. június 8.