Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szoros küzdelem a Ceglédi Vágta döntő futamában

Június 10-én lezajlott a Nemzeti Vágta ceglédi előfutama, ahol a döntőben Jakabszállás, Helvécia és Újszilvás küzdött meg a győzelemért. A versenyre és a Ceglédi Laskafesztiválra idén is ezrek voltak kíváncsiak.

A Ceglédi Vágta döntő futamában szoros küzdelmet vívott egymással Helvécia és Újszilvás versenyzője, de végül Szabó Levente lett a bajnok, Bob Herceg Brúnó nyergében Újszilvás képviseletében. A második helyen a helvéciai Nagy Krisztofer és Szandró nevű lova futottak be. A harmadik döntős versenyző, aki Jakabszállást képviselte, végül nem tudott célba érni, így a Ceglédi Vágtán két továbbjutó született. 

A kis huszárok is megmérettettek vasárnap délután. A Kishuszár Vágtát szintén szoros versenyben Éles Virág és Robika nevű pónija nyerte Hernádnémetiből, így ő is ott lehet majd a budapesti versenyen.

A győztesek este Szikora Róbert és az R-GO koncertjén ünnepelhették meg győzelmüket, az odalátogató több ezer ember társaságában. Az érdeklődőket a lovas versenyeken és bemutatókon kívül színes programsorozat várta egész hétvégén, a Ceglédi Laskafesztiválon.

2018. június 14.