Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hétvégén tartják a IV. Felvidéki Vágtát

2018. június 23-án kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta Dunaszerdahelyi Előfutama, a Felvidéki Vágta. Dunaszerdahelyen már pénteken hagyományos programok várják az érdeklődőket, szombaton pedig megmérettetnek a felvidéki lovasok.

Péntek délután csallóközi hangulatot teremtenek a sikabonyi repülőtéren, tradicionális étel- és italspecialitásokkal, a borudvarban három ország borászaitól kóstolhatnak a vendégek. Este a Marica grófnő című nagyoperett kerül színpadra, amelyet fedett nézőtéren ülve élvezhetnek a nézők.

Szombaton az ünnepi megnyitón bemutatkoznak a versenyző lovasok és a képviselt települések, majd elkezdődnek a Felvidéki Vágta előfutamai. A döntő futamok előtt délután látható lesz a Csallóközi Táncegyüttes produkciója, színházi kavalkád a Rivalda Színház művészeivel, íjászbemutató Bogár Péter távlövő világbajnok rekordkísérletével és egy honfoglalás kori csata rekonstrukciója. Lehetőség lesz lovaglásra és az igazi magyar íj kipróbálására. A szombat esti szórakozásról Thomas Anders és a Modern Talking Band gondoskodik.

A rendezvényre jegyvásárlás a http://felvidekivagta.sk/ oldalon lehetséges, a helyszínre ingyenes buszjárat közlekedik.

Fotógalériánk a 2017-es Felvidéki Vágtáról »

2018. június 20.