Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nagy siker volt az első Velencei Vágta

2018. július 1-jén idén első alkalommal rendezték meg a Velencei Vágtát, így újabb településsel bővült a Nemzeti Vágta előfutamaihoz csatlakozók köre. Az esemény rengeteg embert vonzott, többezres tömeg szurkolt nagy izgalommal a lovasoknak.

Vasárnap három futamon 10 lovas állt rajthoz, köztük két olyan versenyző, aki korábban már bejutott a budapesti Nemzeti Vágtára, sőt Németh János már kétszer volt bajnok a Hősök terén.

A Velencei Vágta bajnoka a kővágószőlősi Bagonyi Gergely lett Déva nyergében, a második helyen Mátyás Edina és Vandus nevű lova ért célba Tata képviseletében, a dobogó harmadik fokára pedig a decsi Schvarzenbart József állhatott fel, aki Luvly Jubly Luca hátán versenyzett. Ők hárman illetve rajtuk kívül a szervező Velence városa képviseletében Pásztor Dorina nyertek indulási jogot a budapesti versenyre. A Kishuszár Vágta győztese az orosházi Mórocz Mercédesz lett, így ő is ott lehet majd Budapesten.

A futamok között díjugrató, díjlovas és csikós bemutató szórakoztatta a közönséget, majd az UEFA-döntőbe jutott egykori Videoton labdarúgói méretettek meg magukat fogathajtó és íjász versenyen. Az I. Velencei Vágta az esélyegyenlőség jegyében zajlott, a rendezvény arca Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista, modell, aki Budapesten is Velencét népszerűsíti majd.

További fotók a Velencei Vágtáról »

2018. július 4.