Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nyeregbe szállnak a Székely Vágta lovasai

Július 13-15. között a Nemzeti Vágta Sepsiszentgyörgyi Előfutamán, a Székely Vágtán mérettetnek meg a székelyföldi lovasok a budapesti továbbjutásért. Az érdeklődőket egész hétvégén hagyományos lovas programokkal várják.

Idén is nyeregbe szállnak a lovasok a Kovászna megyében található Óriáspince-tetőn, a Székely Vágtán. A programsorozat már péntek este elkezdődik: huszárügyességi verseny és éjjeli tüzes lovas kaszkadőr bemutató nyitja a hétvégét.

Szombaton az ünnepélyes megnyitó után elrajtolnak a Székely Vágta előfutamai. A délutáni programok között fogathajtó verseny, honfoglalás kori lovas íjász bemutató és szabadtéri táncház is szerepel. A vasárnapi nemzetközi futamon kiderül, ki képviselheti majd Romániát a budapesti Nemzeti Vágtán. Rajthoz állnak a gyerekek is , a Kishuszár Vágta bajnoka szintén továbbjut a Hősök terén rendezendő futamokra. Délután kihirdetik a Székely Vágta győzteseit, akik indulási jogot nyernek a Nemzeti Vágtára. A hétvége zárásaként lovas színdarabbal és operett-válogatással szórakoztatják a nézőket.

A kísérőprogramok között találunk lovagi játékokat, lovagoltatást, népművészeti és lovas kézműves vásárt, valamint hagyományőrző gyermekfoglalkozásokat. További információkért látogasson el a www.szekelyvagta.ro oldalra!

Fotógalériánk a 2017-es Székely Vágtáról »

2018. július 11.