News Photo

Egész hétvégés lovasparádé Sepsiszentgyörgyön

  • 2019. június 27.

2019. június 28. és 30. között Székelyföld lovasai szállnak nyeregbe, és versenyeznek a budapesti Nemzeti Vágtán való indulásért. Összesen 28 településről érkeznek a lovas résztvevők, akik a szombati előfutamon mérettetnek meg egymással, a legjobbak a vasárnapi döntőbe jutnak.

Friss mezőnnyel rajtol a hétvégén, Sepsiszentgyörgyön Székelyföld legnagyobb lovas rendezvénye, a 9. Székely Vágta. A budapesti Nemzeti Vágta kvalifikációs futamára tizennyolc, a Góbé futamra tíz településről neveztek a versenyzők Gyergyószentmiklóstól Kézdivásárhelyig.

Minden eddiginél több új lovas és új ló mutatkozik be az eseményen. A versenyzéstől visszavonul Timpex Amata, kétszeres Székely Vágta Bajnok ló, a Nemzeti Vágta negyedik helyezettje, így eddigi lovasa, Zsigmond János Lemhény színeiben új paripa nyergébe száll. Szintén új lóval, Palomával indul László Pál változatlanul Gyergyószentmiklóst képviseletében. Ugron Attila Kézdivásárhelyt erősíti Szultánnal, Fazakas János Alpár Pillangó hátán versenyezik majd. A Góbé futamban többnyire jól összeszokott párosok indulnak, ismét feltűnnek a korábbi években eredményes lovak, úgymint Darius, Csillag és Sötétség.

A programsorozatot pénteken gyermektáncház nyitja, amely huszár ügyességi versennyel folytatódik a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület szervezésében. A látogatók késő este megtekinthetik a Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca epikus története című produkció nyilvános főpróbáját a Nemzeti Lovas Színház előadásában. Szombaton a Székely Vágta ünnepélyes megnyitóját az előfutamok követik, majd többek között baranta bemutató, kaszkadőrshow és lovasíjász harci bemutató szórakoztata a nagyérdeműt. Vasárnap a Székely Vágta döntőjén kiderül, kik képviselhetik Székelyföldet októberben Budapesten, a Hősök terén.

Fotógalériánk a 2018-as évi Székely Vágtáról »

2019. június 27.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?