Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Újabb határon túli versenyzők a Nemzeti Vágtán

Június utolsó hétvégéjén Székelyföld lovasai szálltak nyeregbe, hogy megküzdjenek a budapesti Vágtán való indulás jogáért. Óriás székelyzászló felvonással és díszmenettel tisztelegtek a helyiek az esemény előtt.

Megújult mezőnnyel rajtolt hétvégén Székelyföld legnagyobb lovas rendezvénye Sepsiszentgyörgyön. Összesen 28 településről érkeztek lovas résztvevők, a Vágta kvalifikációs futamára tizennyolc, a Góbé futamra tíz településről neveztek a versenyzők Erdőszentgyörgytől kezdve Előpatakon át egészen Szotyorig.

Idén az első helyet Fazakas János Alpár szerezte meg magabiztosan Pillangó nevű lovával. A Kovászna városát képviselő 25 éves fiatalember két évtizede lovagol, és már a versenyt követő hétfőn megkezdte a felkészülést az októberi budapesti versenyre. Másodikként Tamás Csaba érkezett a célba Fiberrel, Farkaslaka színeiben, míg a harmadik helyezett Előpatak képviseletében Bartha Ferenc lett Pasadénával. Az első három versenyző már biztosan esélyt kap arra, hogy megmutassa tudását a Nemzeti Vágta döntő futamain, Budapesten, a Hősök terén.

A lovasfutamokon kívül színes programsorozat várta az érdeklődőket. A hétvégén gyermek táncház, huszár ügyességi verseny, baranta bemutató és lovasíjász előadás szórakoztatta a nagyérdeműt. Az egész hétvégés lovaseseményt a Nemzeti Lovas Színház produkciója zárta.

Fotógalériánk a 2019-es évi Székely Vágtáról »

2019. július 4.