Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szoros futamok a Muravidéki Vágtán

Magyar történelmi város adott otthont a IV. Muravidéki Vágtának a hétvégén. 10 település és a nemzetközi futam lovasai mérték össze tudásukat Lendván, hogy bekerülhessenek a Nemzeti Vágta budapesti döntőjébe.

A korábbi évekhez hűen a Nemzeti Vágta Muravidéki Előfutama idén is két részből állt. A nemzeti futamon a Muravidéken élő, magyar nemzetiségű lovasok, és az általuk képviselt helyi falvak versenyeztek egymással, a nemzetközi futamon pedig szlovén nemzetiségű versenyzők vívtak csatát a budapesti döntőbe kerülés jogaiért.

A terület legnagyobb lovas eseménye ünnepélyes megnyitóval és felvonulással indult Lendván a Lipa szállodától A versenyen immár második alkalommal indult a Muravidéki Vágta egyik alapítója, a 60 éves Göntér Ferenc, aki a sajátján kívül még egy másik lovat felkészített, hiszen fia, Aleksander is versenyezett. A döntő futamot Petesháza színeiben Horváth József nyerte Korax Roven Zsonglőr nyergében. Muravidék újdonsült bajnoka elmondta, hogy az a célja, hogy a budapesti döntőben az első 10 közé kerüljön. A második helyen Somi Erik végzett Zsitkóc színeiben Borostyán nevű lován, a harmadik helyet pedig Göntér Alexander szerezte meg Dobornak számára Cross N Dreams nyergében.

A Nemzetközi futam kvalifikációs versenye rendkívül izgalmas küzdelemben szoros eredményt hozott, a győtes végül Matej Grebenjak lett, így ő képviselheti majd Szlovéniát a budapesti Hősök terén, októberben.

Fotógalériánk a 2019-es évi Muravidéki Vágtáról »

2019. július 9.