Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

VERSENYZŐ

Kocs község csapata

Versenyző:
Bagócsi Attila, Barsi Zsolt, Juracsek Dávid, Piller István, Kovács István, Holczer Zsolt, Gombik Géza (csapatvezető)

Versenyző bemutatása:

Kocs nevét - ebben a legtöbb nyelvész megegyezik - „kocsi” formájában ismeri az egész világ. A magyar „kocsi”, a Tatától 9 km-re lévő, Kocs községből indult világhódító útjára. A településen hosszú évek óta kocsitoló versenyt rendeznek, hogy eldöntsék, ki a leggyorsabb magyar kocsitolásban. A Nemzeti Vágta 2010-ben együttműködve Kocs Község Önkormányzatával, először rendezte meg a Vágta kocsitoló versenyét. Minden csapat 5 főből áll, egy kapitány és négy tolókalkotja a versenyző egységeket. A kapitány áll a szekér rúdjánál, a négy toló a szekér oldalánál és végénél helyezkedik el. Minden szekéren, kocsin egy a kocsira erősített zászló is helyet kap. A versenyben az a csapat győz, akinek a zászlaja először halad át a startvonalon. 

Bagócsi Attila: 28 éves, sofőrként dolgozik. A Vágtára most érkezik először, azonban a kocsit már régen is tolta. (2000-2006)

Barsi Zsolt:  24 éves, egyetemista, és egy autókereskedésben dolgozik. Már a kezdetek óta a csapat tagja, több mint 10 éve tol kocsit és a Vágtán sem most szerepel először.

Juracsek Dávid: 19 éves, vendéglátást tanul. 4 éve tagja a csapatnak, 3 alakalommal vett már részt a Nemzeti Vágtán és 5 éve tolja a kocsit.

Piller István: 22 éves, pincérnek tanul. 5 éve a csapat tagja és 3 éve versenyez a Nemezti Vágtán.

Kovács István: 26 éves, a Budapest Bank vállalati részlegén dolgozik, kezdetektől erősíti a kocsitolók csapatát, idén negyedszerre képviselteti magát a Vágtán

Holczer Zsolt, 6. csapattag: 36 éves, hivatásos katona és amerikai focizik. Most először szerepel a Vágtán és itt debütál a Kocsitolással is.

Gombik Géza, csapatvezető: 52 éves, vállalkozásában telefon és számítógépes rendszerek kiépítésével és karbantartásával foglalkozik. Ez lesz a 4. alkalom, hogy részt vesz a Vágtán. A csapatvezető.