News Photo

Érsekhalma lovasa nyerte a Vácdukai Vágtát

  • 2021. augusztus 01.

Július 31-én, szombaton Vácdukán mérkőztek meg egymással a legjobb helyi lovasok a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogáért.

Szoros volt a verseny mind a felnőttek, mind a kishuszárok futamaiban. A 15 induló közül végül Kulisity Rita Érsekhalma képviseletében vágtatott be elsőként a célba Melisszeusz Madocsa Mokány nevű lovával. Másodikként a csörögi Baján Benita futott be Fernando Makadámmal, harmadiként pedig a püspökhatvani Mellár János kvalifikálta magát a döntőbe. A negyedik a tavalyi győztes Nyéki Kata lett, Sződ település képviselőjeként.

A kishuszároknál a vámosszabadi Szemenkár Alexandra és Ousor Fintor az első helyen, második helyezéssel a vácdukai Keller Glenda és Császár, míg harmadikként a püspökhatvani Cziráky Zsombor és Szeder nevű lova jutott be a budapesti döntő futamba.

A rendezvényen az izgalmas futamok mellett többek közt kocsitoló verseny, hidegvérű lovas bemutató, lovasszínház és helyihagyományőrzők bemutatója, néptánc műsor, valamint kirakodó vásár és pónilovaglás is színesítette a programot.

Gratulálunk a továbbjutóknak, akikkel biztosan találkozhat majd a közönség az október 2-án és 3-án megrendezésre kerülő budapesti Nemzeti Vágtán!

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

Fotóink a Vácdukai Vágtáról »

2021. augusztus 1.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?