Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Izgalmas futamok a Muravidéki Vágtán: helyi lovas győzött a hétvégi versenyen

Magyar történelmi város, Lendva adott otthont hétvégén a Muravidéki Vágtának. 11 település és a nemzetközi futam lovasai mérték össze tudásukat, hogy bekerülhessenek a Nemzeti Vágta budapesti döntőjébe.

A muravidéki rendezvényen a magyar nemzetiségű lovasok a Nemzeti Vágta döntőjébe kvalifikálhatták magukat, míg a szlovén nemzetiségű versenyzők a Nemzetközi Futamba kerülésért küzdöttek. Az egész napos rendezvényen többek közt csikós bemutató, honfoglalás kori haditechnikai bemutató, római kori kocsiverseny, pusztaötös bemutató és számos zenés, színházi, és gyermekprogram is szórakoztatta a közönséget.

A döntő futamot végül helyi lovas nyerte: Lendva színeiben Horváth József futott be elsőként a célba Flyer Du Pecos nyergében. A második helyen Bíró József végzett Hosszúfalu színeiben Fox LS nevű lován, a harmadik helyet pedig Somi Erik szerezte meg Zsitkóc számára Filou Fruskával. Negyedikként a gyertyánosi Göntér Márió vágtatott át a célvonalon Cross N Dreams nevű lovával. Az első négy helyezettel a budapesti fináléban találkozhatnak legközelebb a nézők.

A Nemzetközi Futam kvalifikációs versenye rendkívül izgalmas küzdelmet hozott: a győztes végül Matej Grebenjak és Inferno nevű hátasa lett, így ők képviselhetik majd Szlovéniát a budapesti Hősök terén, októberben.

Fotógalériánk a Muravidéki Vágtáról »

2021. augusztus 22.