Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Megvannak a Nemzeti Vágta első indulói a Vajdaságból

2022. május 28-án, Szabadkán rendezték meg az idei első Elővágta futamot, a Vajdasági Vágtát. Rengeteg látogató érkezett a Bácskai Lovasklub pályájára, hogy szurkoljanak a lovasoknak és kishuszároknak.

A Vajdasági Vágta futamain eldőlt, hogy ki lesznek azok a lovasok, akik rajthoz állhatnak októberben a Hősök terén kialakított versenypályán. 2022 első Elővágtájának győztese a temerini Varga Luca és Fantázia nevű lova lett. A második helyen Kishegyes település képviseletében Cékus Árpád ért célba Déva Szándék hátán, a dobogó harmadik fokára pedig az adorjáni Szőke Dániel állhatott, aki Licino London nyergében versenyzett. A Kishuszár Vágta esetében az első két leggyorsabb lovas jutott be a döntőbe: a kishegyesi Erdei Anna Dorka, Bohóc nevű hátasával elsőnek ért célba, míg a második helyen az oromhegyesi Kalapáti Lúcia végzett Tündér nevű lova nyergében.

Az Elővágta futamain kívül a szervezők változatos programokkal várták a nézőket. Volt főzőverseny, különböző lovas bemutatók és a nap végén a Budapesti Operettszínház művészeinek műsorát élvezhették a látogatók.

Érdekesség, hogy az elmúlt 4 évben vajdasági település és lovas nyerte meg a budapesti Nemzeti Vágtát – Temerin képviseletében Nagy Arnold 2018-ban és 2019-ben, a vajdasági Ördög Alen Porva színeiben 2020-ban, tavaly pedig Szabadka és lovasa, Szabó Nikolettlett a győztes. Vajon idén is így lesz? A most továbbjutott versenyzők közül hozza el valaki ismét a fődíjat? Nos, ez hamarosan kiderül, hiszen a Vajdasági Vágta továbbjutói 2022. október 1-2-án állnak rajthoz Budapesten.

2022. május 29.