News Photo

Kiderült: ők képviselhetik Székelyföldet a Nemzeti Vágtán

  • 2022. június 20.

Múlt hétvégén Székelyföld lovasai szálltak nyeregbe, hogy megküzdjenek a budapesti Vágtán való indulás jogáért. A háromnapos, nagyszabású lovas ünnepre, több tízezer látogató volt kíváncsi, fantasztikus hangulat uralkodott a rendezvényen és az időjárás is a versenyeknek kedvezett. Az idei harmadik Elővágtán Tamás Csaba Farkaslaka képviseletében diadalmaskodott.

Megújult mezőnnyel rajtolt hétvégén Székelyföld legnagyobb lovas rendezvénye Sepsiszentgyörgyön, Maksa-Óriáspincetetőn. Összesen 20 településről érkeztek lovas résztvevők, Maksától kezdve Kézdivásárhelyen át, egészen Zágonig. Az izgalmas versenyeken kívül, többféle kulturális produkciót is kínált a rendezvény: a Nemzeti Lovas Színház a Székely Vágtán mutatta be a Szent László, a lovagkirály című népi rockoperáját, valamint a 4 for Dance táncos showja és Péter-Szabó Szilvia akusztikus koncertje is szórakoztatta a közönséget a lovas bemutatókon túl.

Az első helyet Tamás Csaba, szerezte meg Villámlás nevű lovával, Farkaslaka település képviseletében. Ő már a tavalyi évben felállhatott a dobogóra, ugyanis a döntőn a 3. helyet sikerült megszereznie 2021-ben. Másodikként György Mátyás Zsolt futott be a célba Chomodus -szal Sepsiszentgyörgy színeiben, míg a harmadik helyezett a szentkirályi Csiki Árpád lett Lady Black nevű lovával. Ezek a versenyzők így már biztosan esélyt kapnak arra, hogy megmutassák tudásukat a Nemzeti Vágta döntő futamain Budapesten, a Hősök terén.

Képeink a Székely Vágtáról »

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?