Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kiderült kik lettek az Iváni Vágta továbbjutói

Idén július 2-án, immár második alkalommal rendezett előfutamot a Győr-Moson-Sopron megyében található Iván települése, ahol sokféle színes kísérőprogrammal is készültek az érdeklődőknek a szervezők. A budapesti döntőbe négy felnőtt lovas és három kishuszár jutott tovább.

A rendezvényt Hajtó Péter, polgármester nyitotta meg, majd ezt követően került sor a felnőtt és a kishuszár előfutamokra, amelyek idén rendkívül izgalmasan alakultak. A nap folyamán a solymász-, csikós- és lovastorna bemutató mellett sor került a légtornászok műsorára és a pusztaötös produkcióra is. Az idei elővágta különlegessége volt többek között az, hogy Széchenyi Krisztián a Jótékonysági Sztárfutam egyik versenyzője szintén rajthoz állt a felnőtt futamban.

Délután sor került az Iváni Lóbarátok lovaival a Németh Ménes hajtására és 18 órától pedig kezdetét vették az Iváni Vágta döntő futamai. A felnőtt futamban végül Mórocz Mercédesz futott be elsőként a célba Mád település képviselőjeként, Melisszeusz Madocsa Mázli nevű lován. A második helyet Baj településről Eck Viktória érdemelte ki Rainy Day hátán. Harmadikkén Kövesdy Zsolt állhatott fel a dobogóra Látrányból. Ő Nic-Nac nevű hátasával indult a megmérettetésen. A negyedik helyen érkezett be a szervező település, Iván képviseletében Somogyi József, Remény névre hallgató lován. Idén ő is ott lesz a budapesti futamon.

A kishuszároknál is bővelkedett izgalmakban a verseny. Első helyen a győrújbaráti Szabó Dalma, második helyen Galgovits Réka Dunaharasztiból, míg a dobogó harmadik fokáról Rozs Anna Júlia Kővágóörs képviseletében került be a döntőbe, és lehet ott október 1-2. között a Hősök terén. Gratulálunk nekik!

Fotóink az Iváni Vágtáról »

Nyeregbe Vidék, nyeregbe Magyarország!

2022. július 4.