Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szentgyörgyvári Fogathajtó verseny

A Zala megyei kis faluban szeptember végén harmadszor rendeztek fogathajtó versenyt igen nagy sikerrel. A település nagy gonddal kialakított és karbantartott pályával rendelkezik, amely alkalmas nagyobb lovas események befogadására. A pálya mérete több hektár és a település vezetői a jövőben szándékuk szerint továbbfejlesztenék.

 

Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz mivel ragyogó, késő őszi nap sütött a verseny napján. Zala völgye tárul látvány elemként a pálya mögött, ami gyönyörű hátteret nyújtott a fogathajtásnak.

A lovasokat a helyi lovas élet motorja, a verseny főszervezője, Forgács Zoltán hívta meg a versenyre. Ő maga is lótenyésztő Szentgyörgyárott, többek között lipicai fajtát is tart, amelyből indított e rendezvényen is. A verseny menete professzionális tapasztalatokról árulkodott, és példamutató összefogásról a település és a lovas élet szerelmesei között.

 

Nemzeti Vágta is képviseltette magát a versenyen. A rendezőségnek köszönhetően, díjátadóként is részt vehettünk az eseményen. A helyiszervezők egy regionális Nemzeti Vágta Előselejtező Futam megszervezésén is gondolkodnak. Stábunk együttműködését ajánlja fel e kezdeményezéshez, amint ezt teszi az egész országban.

Gratulálunk a szeptember végi szentgyörgyvári fogathajás győzteseinek, további sok sikert kívánunk a munkájukhoz és bízunk benne, hogy találkozunk mind a regionális, mind a 2010-es Nemzeti Vágtán!