Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A Nemzeti Vágta főkapitánya mondott megnyitóbeszédet az idei Széchenyi Bálon

A „legnagyobb magyar“ méltatása mellett, a Vágta főkapitánya büszkén számolt be arról is, hogy több mint 15 vidéki előfutam szervezésével immár egész éves országos rendezvénysorozattá vált a Nemzeti Vágta.
A Nemzeti Vágta minden évben egy, a nemzeti identitásunkat meghatározó történelmi hősünk tiszteletére kerül megrendezésre. 2008-ban Mátyás királynak,  
2009-ben az 1848-49-es Szabadságharc gyermekhőseinek állított emléket a Vágta.

A 2010-es év gróf Széchenyi István halálának 150. évfordulója (1860. április10.), az ő emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Vágta is. Programjainkat a Széchenyi Emlékbizottsággal szoros együttműködésben szervezzük.

Ezen együttműködés egyik nyitóakkordjaként szólalt fel Székely Tibor Vágta főkapitány, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, a budapesti Gellért Szállóban rendezett Széchenyi Bál megnyitóján.
A „legnagyobb magyar“ méltatása mellett, a Vágta főkapitánya büszkén számolt be arról is, hogy több mint 15 vidéki előfutam szervezésével immár egész éves országos rendezvénysorozattá vált a Nemzeti Vágta. Kiemelte, hogy idén először külön  díjazzuk a futamokon résztvevő magyar lófajtákkal indulókat.  Az egyes futamokon mért időeredmények alapján kerül kiválasztásra a magyar fajták legeredményesebb 6 versenyzője, akik egy külön döntő futamon indulhatnak a „Magyar Fajták Győztese” címért.
 
 
Dr. Rubovszky András, a Széchenyi Társaság elnöke, és Székely Tibor Vágta főkapitány, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke a budapesti Gellért Szállóban rendezett Széchenyi Bál megnyitóján.