Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ismét a Hősök Terén tartották a Nemzeti Vágta idei szezonnyitó sajtótájékoztatóját

A sajtótájékoztató központi témája a Nemzeti Vágta országos rendezvénysorozattá bővítése volt, ennek jegyében a 14 vidéki előfutam szervezői és számos vidéki médium is képviseltette magát az eseményen.

Őszintén remélem, hogy hamarosan az egy főre jutó GDP ismét növelésbe lendül, de legalább ilyen fontos az egy főre jutó boldogságérzet és büszkeség talpraállítása Magyarországon” mondta Dr. Tamás István a Nemzeti Vágta elnöke azzal összefüggésben, hogy a gazdasági válság ellenére a Vágta ismertsége és támogatottsága tovább nőtt az elmúlt évben.

 

A sajtótájékoztató legfontosabb üzenetei a 14 Vidéki előfutamhoz, a magyar lófajták preferálásához, illetve az 5 naposra bővülő budapesti rendezvényhez kapcsolódtak.

Az esemény emlékezetes színfoltja volt Dr. Kedves Gyula történész a hadtörténeti múzeum igazgatójának, káprázatos előadása annak apropóján, hogy idén gróf Széchenyi István emlékének szentelik a Vágtát.

A hősök terén tartott sajtótájékoztatót a Bajai Halkommandó által szervezett halászlé parti követte, ahol alkalom nyílt a kötetlen beszélgetésre is a Vágta szervezői és az újságírók között. (kóla nem volt, ezt házi málnaszörppel, az Agárdi Pálinkafőzde gyöngyöző pálinkájával, a legfinomabb borokkal a Mathias Pincészetből és a Pécsi Sőrfőzde ajándékával igyekeztek pótoltni a szervezők és a szponzorok).
Az érdeklődést jól tükrözi, hogy a 80 fős Vágta médiasátorba nem fértek be az újságírók, így sokan a sátor előttről hangosítással követték az eseményt.

A sajtótájékoztatón részt vettek a jótékonysági sztárfutam indulói is, jókedvűen falatozott a Bajai Halkommandó fenséges halászlevéből Terecskei Rita és Pintér Tibor, akik már nem először indulnak a Nemzeti Vágtán. Az esélylatolgatás órákon át tartott, amelyhez Hujber Ferenc is csatlakozott, az RTL Klub műsorvezetője idén először próbálja ki magát a jótékonysági futamon, amelyen Rita és Tibor mellett Hajas László és Stohl András lesz az ellenfele. 
A sztárfutam egyetlen női indulója elmondta: „Számomra nem volt újdonság a bajai halászlé, hiszen tavaly, az első Nemzeti Vágta előfutamon már volt alkalmam degeszre enni magam belőle. Most sem hagytam ki.

A teljes sajtóanyagot illetve Dr. Kedves Gyula történész a hadtörténeti múzeum igazgatójának írását az alábbi helyen lehet megtekinteni.