Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A 2010-es vágtaszezon második előfutamát a

Bükkösdi Vágtát Bükkösdön tartották április 25.-én vasárnap.

A családias hangulatú festői környezetben megrendezett versenyt Gergely Tekla nyerte Abaliget színeiben Mambo Dancer angol telivérrel. Második helyezett Kelenfi Norbert Puntó nevű kisbéri félvérrel, harmadik helyezett Tankó József, angol telivérrel.
Most előszőr rendeztek Bükkösdön Vágtát. A helyszínül szolgáló bükkösdi Sporttelep zsúfolásig megtelt látogatókkal. A térségi termékek bemutatójával, a gyűrűfűi érdekességekkel színesített verseny sikerét bizonyítja a 16 lovas Bonyhádról, Keszűről, Siklósról, Sikondáról, Mecseknádasdról, Mindszentgodisáról, Hosszúhetényből, Orfűről és természetesen Bükkösdről, valamint a több mint 1500 látogató.
A Vágta futamának köszönhetően hosszú távra is nyert Bükkösd falu, hiszen a versenyre a helyi kőbánya jóvoltából többszáz m3 homokkal teljesen felújították a bükkösdi pályát, ami ezáltal sokkal jobb körülményeket biztosít a helyi lovasoknak és az odalátogató lovas vendégeknek is.
Külön köszönet illeti a bükkösdi sikerekért Arató Barna helyi gazdálkodót, a magyarországi lovas társadalom oszlopos tagját, aki fáradtságot és pénzt nem kímélve, gyakorlatilag saját erőből valósította meg a bükkösdi futamot.

"Arató Barna példát mutatott eme rendezvény megszervezésével és bebizonyította a környező települések vezetői számára is, hogy a Bükkösdi Vágta olyan életképes és értékteremtő rendezvény ami feltétlenül megérdemli a környező önkormányzatok anyagi és erkölcsi támogatását" mondta dr. Györvári Márk kistérségi vezető a helyszínen tartott felszólalásában.


Gergely Tekla a Bükkösdi Vágta győztese

A Bükkösdi Vágtát Bükkösd polgármestere  Budai Zsolt  is megtisztelte jelenlétével. A Bükkösdi rendezvény emlékezetes színfoltja volt a Megasztár különdíjasa Bonyár Judit, aki a helyszínen felállított színpadon lépett fel. A rendezvényre ellátogatott Szujó Zoltán  is családjával akinek felesége a regióból származik.