News Photo

BÁCSALMÁSI VÁGTA
2010 május 8. Bácsalmás

  • 2010. május 10.

A Bácsalmási Vágta megnyerése a Bordány színeiben induló Virág Andrásnak biztosít indulási jogot a június 2-6 közötti budapesti Nemzeti Vágtára.

A hétvégén került sor a Nemzeti Vágta bácsalmási előfutamaira. Az Aranypatkós település nevéhez méltó, sikeres rendezvényt szervezett a 15 nevező település és többezer látogató örömére.

Kulturális rendezvények sorozata töltötte ki az előfutamok közötti időt, köztük gasztronómiai bemutatók, határrendészet kutyabemutatója, tánccsoportok, népdalkör, fúvószenekar, Hooligans koncert, Retro party és sok más érdekes program. A rendezvény emlékezetes színfoltja volt a Madarasi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar akik csodálatos élő zenét biztosítottak a rendezvény megnyitójához beleértve a Himnuszt is.

A Bácsalmási Vágta győztese Virág András, Bordány színeiben, Katyusa, 4 éves pej kanca lovával, második helyezett, Németh János Baja képviseletében F.B.I., 12 éves pej (herélt) lovával, míg harmadik helyést Telkes Ferenc érte el Bácszőlős képviseletében Tétény, 5 éves pej (herélt) lovával.

Bácsalmáson is megszervezték a más helyszíneken is nagy sikert aratott Show hajtást amelyen a résztvevő települések elöljáróságai és más hírességek vettek részt.

Ezen elindult többek között Dr. Csábi Bettina ökölvívó világbajnok is aki férjével egy lovasfarmról látogatott Bácsalmásra, ahol csupán 2 éves ikrei résztvettek életük első lovas versenyén.

A Showhajtás győztesei: Gömzsik László, Kunfehértó polgármestere, Visnyei Miklós, Zsana polgármestere valamint Mészáros György, a Vajdasági testvértelepülés, Bajmok képviselőtestületének tagja.A Bácsalmási rendezvényen nevezett települések: Bácsszőlős, Madaras, Sárbogárd, Tompa, Kelebia, Bordány, Jánoshalma, zsana, Kunfehérto, kombolya, Kunszentmiklós, Baja, Bácsalmás, a vajdasági testvértelepülés Bajmok valamint a németországi testvértelepülés Bachnang.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?