Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A hétvégén május, 22-én megtartották a Kisalföld Vágtát

a Gyirmóti Rodeo Ranchen. A régió 22 településének lovasai küzdöttek meg azért, hogy a legjobb indulhasson a budapesti döntőn. Az izgalmas futamok mellett magyar lófajták bemutatója, középkori játékok várták az érdeklődőket, volt lovas kaszkadőr bemutató és a falu traktorosa versenyt is megrendezték.

Családoknak igazi hétvégi programot kínált a rendezvény melyen minden korcsoport megtalálta a számára megfelelőt. Volt lovagi torna gyerekeknek, lovagoltatás futószáron, szelíd teve és más állatok simogatása, kézművesek, bőrművesek, gyöngyfűzők és fazekasok.

Az idő a lovasoknak kedvezett.
Terecskei Rita, a Zanzibar énekesnője is ellátogatott a Kisalföld Vágtára, hogy bemutassa lovas tudását az odalátogatóknak.
Gyirmóton volt a leghosszabb lóversenypáya, a versenyzőknek csupán egy kört kellett megtenniük az 1200 méteres táv teljesítéséhez.

A Futamot Hajba Krisztián nyerte Tényő színeiben Pirula nevű négyéves bábolnai kancájával. Második helyezett Somogyi József Bakonybél színeiben, harmadik lett Gombás Attila Kónyból.
A rendezvényen sor került a polgármesterek pónifogathajtására és celeb futamban is volt része az érdeklődő közönségnek. A celebfutam győztese Balogh Ervin, Nyalka polgármestere lett.

A rendezvény fővédnökségét  HYPERLINK "http://www.kisalfold.hu/roluk-irtuk/szakacs_imre/2/" Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke vállalta, aki elsősorban a rendezvény hagyományőrző jellegét, a magyar lovasok összefogását emelte ki. 

– Igazi ˝karikalábú˝ lovas nemzet vagyunk, fontos, hogy továbbvigyük a régi magyar virtust. Magam is látom, hogy az utóbbi időben a megyében egyre többen hódolnak ennek a szenvedélynek. Sokan tartanak saját lovat; vannak, akik hobbiból, mások egészen komoly befektetésként űzik. Nemritkán egy nagyobb telekkel és egyetlen lóval kezdődött a történet, s a végén komoly, igényes lovas ˝ranchek˝ épültek ki – mondta Szakács Imre, akinek annak idején szintén ez volt az álma.

A Györ-Gyírmóti Vágtára Dr. Tamás István a Nemzeti Vágta elnöke, az IBS Nemzetközi Főiskola elnöke is ellátogatott családjával együtt.