Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Bácskai Vágta -Baja, Petőfi sziget, 2011. május 28.


Közeleg a Bácskai Vágta időpontja! Baján minden évben izgalmas, látványos verseny zajlik, jelezve a régió lovasainak tudását, felkészültségét, bátorságát, küzdeni akarását. 2011-ben ismét hatalmas küzdelemre, izgalmas futamokra számítunk.
A Nemzeti Vágta bácskai előfutamán azonban nem csak a verseny, hanem a szórakozás is komoly szerephez jut. A program a régió településeinek színpompás bemutatkozó felvonulásával kezdődik, éppen, mint az olimpiákon.
Ezt követik a Bácskai Vágta selejtezői, majd a települések kettesfogathajtó versenye. A bácskai ízek bemutatóján mindenki megkóstolhatja a helyi finomságokat, elmerülhet a kulináris élményekben, miközben megtekinti a csikósok lélegzetelállító, akrobatikus bemutatóját.
Következnek a középdöntők, ahol már a döntőbejutás a cél, ezért éles küzdelem várható. Pihenés képen show hajtás és kettősfogathajtó show következik, amíg a versenyzők felkészülnek a döntőre, amelyből a három legjobb bejut a Nemzeti Vágta budapesti döntőjébe, és megmérkőzhet az ország legjobb lovasaival, azért, hogy magának és településének kivívja a diadalt.
 
A vendégek megismerkedhetnek a hagyományos kézműves mesterségek fogásaival, és kreatívan ki is próbálhatják azokat, nagy tudású mesterek segítségével.
 
A színpadon egésznap látványos programok zajlanak, néptánccsoportok, népdalkörök fellépései, majd a döntő után a Sárga Taxi zenekar nosztalgia koncertje.