News Photo

Nyírségi Vágta III. – május 27. Nyíregyháza - Sóstóhegy

  • 2012. május 22.

Nyíregyháza – Sóstóhegy immáron harmadik éve rendezi meg a Nemzeti Vágta egyik Előfutamát a Nyírségi Vágtát. Évről-évre hatalmas érdeklődés övezi az eseményt, hiszen az a megyei lovas élet minden szereplőjének – kisebb-nagyobb lovardáknak, lótulajdonosoknak, lovas embereknek – lehetőséget ad, hogy méltó versengésben bizonyíthassák ügyességüket és ezáltal hírnevet szerezhessenek településüknek.

Ez a térség igen sikeresnek mondható, hiszen két évben is (2008-ban Suták Vanda Nyíregyháza, 2010-ben pedig Gajdos Zsolt Demecser színében versenyzők) innen került ki a Nemzeti Vágta bajnoka.
Nyírségi Vágta programja: www.nyirsegivagta.hu

 

Összefogás egy nemes célért a Nyírségi Vágtán

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete tevékenységei között kiemelten nagy hangsúlyt fektet az egészségvédelemre, a megelőzésre, ezért szakképzett önkéntesei segítségével egyre gyakrabban szervez szűrővizsgálatokat a megye egész területén, főleg a településeken szervezett rendezvényeken.

Szűrővizsgálatai között szerepel vérnyomás, vércukorszint, koleszterinszint testzsír, BMI mérés, melyet bővíteni szeretnének csontsűrűség méréssel.

Az eszköz ára közel négy millió forint, amire a gyűjtést a Nyírségi Vágtán hirdetik meg.

Az eszközzel lehetőség nyílna arra, hogy a megye legeldugottabb, legtávolibb településein élőkhöz is eljusson a szűrés.

 

Képek a 2011-es Nyírségi Vágtáról > >>

2012.05.22.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?