News Photo

A hőséggel is meg kellett küzdeni Izsákon - Izsáki Vágta június 23.

  • 2012. június 29.

- Többek között római kocsiverseny színesítette az elővágta programjait –

Miután telivérek nem indulhatnak, az idei évben lényegesen több település nevez be az egyes elővágtákra. Az izsáki előfutamon is nőtt a jelentkező száma, akik múlt hét végén szerencsét próbáltak a fővárosi fináléba jutni. Vállalkozó kedvüket csak tovább fokozta, hogy a nevezési díjat az esemény szervezője, a Biczó Csárda vállalta át. De az indulóknak így sem volt könnyű dolguk: harmincöt fokos melegben kellett a leggyorsabbnak lenniük.

 
A Kiskunsági Nemzeti Park területén megrendezett Elővágtára Akasztó, Bugac, Dunaegyháza, Fót, Fülöpháza, Helvécia, Izsák, Jakabszállás, Páhi, Soltszentimre és Sződliget település jelezte indulási szándékát.
Az előfutamokat követő döntőben az első helyen végül a Bugac színeiben versenyző Besze Gábor végzett Varázsló Liza nevű lovával, míg a második helyen Izsák település lovasa, Ádám Dávid futott be Keselyüstök nevű lova nyergében. Őket már láthatjuk a Nemzeti Vágtán!
 
Az idei Izsáki Vágtát új helyszínen, új pályán rendezték meg. A Kecskeméttől harminc kilométerre található fülöpszállási Biczó Csárda tökéletes környezetet biztosított a versenynek: a közönség a futamok mellett láthatott fogathajtó akadályversenyt, megcsodálhatta a szabadtartású ménest, illetve szurkolhatott egy különleges római kocsiverseny attrakciónak is. A három, piros, fehér és zöld nemzeti színbe öltöztetett kocsi, hajtóik és száguldó lovaik küzdelme igen látványosra sikeredett, ez az úgynevezett biga-kocsiverseny a Nemzeti Vágtáról már ismerős lehetett a nézők számára.
 
Az izgalmakkal teli nap végén zenei műfajok kavalkádját élvezhették a látogatók.
2012.06.24.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?