News Photo

Dél-alföldi Vágta lovaspark-avatóval – Július 21.

  • 2012. július 31.

- Ló és lovas számára egyaránt kiválóak voltak a körülmények –

Új helyszínen, a frissen elkészült mórahalmi Futó Dobó Lovasparkban rendezték meg július 21-én, szombaton a Dél-alföldi Vágtát. A helyiek ráadásul egyből győzelemmel avatták fel az új komplexumot.

Az Elővágtán – a feltételeknek megfelelve - heten álltak rajthoz, a döntőbe Mórahalom, Bordány, valamint Algyő település lova és lovasa jutott be. Végül hazai siker született: Ungvári András Remény nevű félvér lova nyergében jó rajtot vett, s így megszerezte az első helyet Mórahalom számára, míg másodikként Bordány képviseletében Vida Csaba ért célba Friderikusz nevű lovával. Ők már biztos résztvevői a szeptember 15-16-i fővárosi Nemzeti Vágtának, míg a harmadik dél-alföldi indulót a rendező mórahalmiak nevezik majd meg.
 
A családi, kulturális és gasztronómiai programokkal kiegészített lovas eseményre több, mint kétezren látogattak ki és tekintették meg többek között a díjugrató viadalokat, valamint a regionális elővágta futamait.
Elhangzott, Mórahalom neve felkerült a lovasturisztika és a lovas sport térképére, hiszen a versenyek mellett oktatást is tartanak majd a most átadott lovasparkban.
A településen az ország egyik legnagyobb lovas pályája épült fel, melyhez egy fedett rendezvénycsarnok is tartozik. A park névadója Dobó István, az egykori mórhalmi nagybirtokos, akinek versenylovai is voltak.
2012.07.21.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?