Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szentlőrinci Vágta a Gazdanapokon - Augusztus 12.

Ezúttal a Dél-Dunántúl legjobb lovasain a sor, hogy megmérkőzzenek egymással: augusztus 12-én, vasárnap, a Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági szakkiállítás és vásár keretein belül rendezik meg a Nemzeti Vágta következő vidéki előfutamát, a Szentlőrinci Vágtát. A versenyt a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában, a lovaspályán tartják.

A Pécstől alig 20 kilométerre található vásárterületen a selejtező futamok délelőtt tíz órakor kezdődnek, jelentkezni még a helyszínen is lehet reggel kilenc óráig.
Az egyes versenyszámok szünetében traktoros ügyességi versenyt rendeznek, ahol egy szlalom pályán kell minél gyorsabban és minél kevesebb hibával végigmenniük a jelentkezőknek. Délidőben a Daniel Speer Brass elnevezésű, fúvósokból álló zenekar szórakoztatja a közönséget, majd egy rendkívüli hölgy, a lovakkal kommunikáló Pataky Kata bemutatójára kerül sor, aki a bizalmon és megértésen alapuló Monty-Roberts idomítási módszert ismerteti meg az érdeklődőkkel. Három órakor a Kerek Erdő Zeneműhely műsora hangol a döntőre. A szeptember 15-16-i, Nemzeti Vágtára delegáló finálét 15.30 perctől izgulhatja végig a publikum.

A nap során hagyományőrzők, lovasok, mutatványosok is színesítik a programot. A gyerekeket állatsimogatás, pónilovaglás, állatbemutatók, légvár, játszóház, homokozó várja. Lesz íjászat, kemencés ételkóstoló, valamint kézműves bemutató- és vásár.A gazdanapok programjai már pénteken, augusztus 10-én elkezdődnek, a szakma képviselőit agrárfórum és nemzetközi üzletember találkozó várja, valamint másnap egy méhészeti szaknapot is tartanak számukra. A közönséget szombaton díjugrató verseny és gyermekszínházi műsor szórakoztatja.

A Szentlőrinci Gazdanapokat 19. alkalommal rendezik meg, a nemzetközi esemény mára az ország egyik legnagyobb szakvásárává nőtte ki magát, ahol több száz kiállító mutatkozik be. 

A Szentlőrinci Vágta programjai > > >

  

 
2012.08.11.