Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kocsitoló élmények, készülés, taktikák

A Nemzeti Vágta MVM Paksi Atomerőmű Kocsitoló Versenyének idei sztár csapata: Bárdosi Sándor, Bebe, Fekete László, Katus Attila és Müller Attila.
 

 
Bárdosi Sándor birkózó, kocsitolásban is hozzászokott már a győzelemhez, idén az első helyen szeretné tudni a csapatot. „Én már csak ilyen vagyok, a győzelemre hajtok. Szerintem fontos, hogy ha valamit csinál az ember, bármi legyen is az, azt csinálja teljes gőzzel, a lehető legjobban. Meglátjuk, egy biztos, jól fogjuk érezni magunkat a versenyen.

Bebe, a Black II Black frontembere már több ízben részt vett a Nemzeti Vágtán; a kocsitoló versenyben, és a fogathajtásban is bizonyított. A lovas sportokban tapasztalt énekes szerint a kocsitolásban a talaj okozza a nehézséget; „Homokon tolni nem könnyű. Egyrészt nehéz az induláshoz beállni, főleg nekem, akinek nincsenek szalagok a térdemben, másrészt nehéz elindítani a kocsit. Ha már megvan az első lendület, utána már megy minden, mint a karikacsapás.”

Fekete László, a világ egyik legerősebb embere, a tavalyi versenyen lesérült, részleges combizom szakadást szenvedett, de Lacit ez nem tántorítja el attól, hogy idén újra nekifeszüljön a kocsinak. „A kocsitolás teljesen más, mint az erő sport, szeretem ezt a versenyt, a buli miatt veszek részt.
 


 
Katus Attila, világ – és Európa bajnok sportoló, szintén rutinos kocsitolóként a következőket emeli ki a versennyel kapcsolatban; „Egy kört kell tolni a kocsit a Vágtán, ami azért válhat a mi csapatunk előnyére, mert az erőnk és a robbanékonyságunk áll szemben az ellenfelek strapabírásával, állóképességével. Ha gyorsan a mezőny elejére tudunk kerülni, akkor már nem tudnak minket megelőzni és nyerhetünk.”

Müller Attila műsorvezető évekig lelkes rajongóként látogatta a Nemzeti Vágtát, tavaly pedig ő is tagja volt a kocsitoló csapatnak. Attila izgatottan készül a versenyre, hol édesanyját, hol a testvérét kéri meg, hogy üljenek be az autójába, kormányozzanak, ő meg tolja a kocsit. „Nézőként rövidnek tűnhet az a szakasz, amin végig kell tolni a kocsit, résztvevőként viszont azt tapasztaltam, hogy bizony a táv háromnegyedénél már fogytán az erőm. Edzek nagyon, hogy jó formában legyek.
 
2013. szeptember 17.