News Photo

Bácskai Vágta – A siker kötelez

  • 2014. augusztus 11.

Méltó megkoronázása az ünnepnek
Baján már tradíció az ünnepi Vágta

A hagyomány tovább folytatódik Baján: hat éve ugyanis a városban rendeztek először Nemzeti Vágta előfutamot. A Bácskai Vágta idén is várja a térség legjobb lovasait nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án, a Petőfi-szigeten.

A Nemzeti Vágta 2011-es győztese a bajai kistérséget képviselő Molnár Gyöngyi lett Malőr nyergében. A 2013-as döntőben Baja város lovasa, Németh János diadalmaskodott. My Boy Mennydörgés lovasaként szerezte meg az első helyet, a vele járó díszszablyát és az ötmillió forintos pénzjutalmat. A két sikeren felbuzdulva idén még elszántabbak a Baja környéki lovasok: bizonyítani szeretnék, hogy a páratlan évek sikerei után egy páros évben, 2014-ben is közülük kerülhet ki a Nemzeti Vágta legjobb lovasa.

Augusztus 20-án a bajai Petőfi Szigeten rendezik meg a Bácskai Vágtát. A programok délelőtt 10-től a Baja Kupa kettesfogathajtó versennyel kezdődnek, majd egész nap családi- és gyermekprogramok szórakoztatják a közönséget. Ügyességi versenyen mérik össze tudásukat a bajai lovardák lovasai, a döntő előtt pedig őshonos magyar kutyafajták bemutatójában és lovas idomító showban gyönyörködhet a közönség.

A nap legizgalmasabb percei minden bizonnyal délután fél 5-kor lesznek. Ekkor kezdődik majd a Bácskai Vágta döntő futama, amelynek két győztese indulási jogot szerez szeptemberre, a Nemzeti Vágta futamaira, a budapesti Hősök terére. Hogy kik lesznek a térség legjobbjai, augusztus 20-án, szerdán kiderül!

Nyeregbe Baja! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.baja.hu

Galériánk a 2013-as Bácskai Vágtáról »

2014. augusztus 11.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?