Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nyírségi Vágta: Suttogó Galileó a Hősök terén is vágtat

Egyre népszerűbbek az elővágták, jó példa erre a Nyírségi Vágta is, a Nemzeti Vágta Dögei Előfutama, ahol több mint hatezer ember szurkolt és szórakozott egyszerre. 2015. június 28-án, vasárnap napsütéses időjárás, izgalmas versenyek, fogathajtó hírességek és számtalan zenés program várta kicsiket és nagyokat.

Az Ameko Lovasklub szervezésében, az I. Szabolcsi Lovasfesztivál keretei között megrendezett esemény egyik különleges programja a Celebek fogathajtó versenye volt. A viadalon indult többek között Sasvári Sándor, Bunyós Pityu és Berki Krisztián is, ám a hírességek versenyét végül a Nyírségi Vágta fővédnöke, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nyerte, a kilencszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Vilmossal.


forrás: www.facebook.com/szabolcsilovasfesztival

A kellemes, 27-29 fokos időjárás is kedvezett a lovak szerelmeseinek, a kiadós programkínálat pedig egész napos kikapcsolódást nyújtott a közönségnek. A látványos Kishuszár Vágtát Nagy Ádám nyerte, a Fogathajtó versenyen pedig Vass Szabolcs diadalmaskodott. A legnagyobb izgalmakat azonban a felnőttek viadala, azaz a Nyírségi Vágta döntő futama tartogatta, ahol kiderült kik képviselhetik településüket szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamán. Tizenhárom lovas induló közül a győztes a Hernádkakot képviselő Molnár Attila lett a még fiatal, ötéves Suttogó Galileó nevű lovával. Másodikként ért célba Kisvárda lovasa, Csajka Csaba Ringló hátán, a harmadik pedig Bak Edina lett Pusztafalu színeiben Táncos nevű lovával.


forrás: www.facebook.com/szabolcsilovasfesztival

Kézműves vásár, motorszépségverseny, mezőgazdasági gép-, és kisgépkiállítás, valamint koncertek is színesítették a lovasfesztivált, ami aztán hajnalig tartó utcabállal zárult.

2015. július 1.