Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szentlőrinci Vágta: Profi mezőgazdászok szurkoltak a legjobb lovasoknak

Várakozáson felüli, enyhén meleg, de kellemes vásári idő kedvezett a Szentlőrinci Vágta kiállítóinak, látogatóinak, s a térség legjobb lovasainak. 2015. augusztus 2-án a 22. Szentlőrinci Gazdanapok adott otthont a Nemzeti Vágta vidéki előfutamának.

 

Egész hétvégén lovas programokkal várták az érdeklődőket a Szentlőrinci Gazdanapokon, melynek zárásaként és egyben legizgalmasabb pontjaként rendezték meg a Szentlőrinci Vágtát. A szervezők szerint négy év távlatából nehéz mindig újdonságot nyújtani, de idén is voltak új lovasok és versenyzők. A rendezvény népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy pénteken, szombaton és vasárnap összesen 23 000 látogató volt kíváncsi a programokra, s közülük közel 10 ezer ember érkezett a Szentlőrinci Vágta napjára.

A szakmai és közönségprogramok egyaránt sikeresek voltak. Sokan regisztráltak a szakmai konferenciára és az agrárfórumra, a szántóföldi talajművelő show is vonzó volt a közönség számára. Ami pedig a lovas programokat illeti: a szombati díjugrató versenyt és a csizmadobó versenyt is több százan nézték meg és buzdították a versenyzőket. A vasárnap megrendezett traktoros ügyességi verseny iránt is nagy volt az érdeklődés, majd a Harka Néptáncegyüttes fellépése és a magyar stílusú terelési bemutató után következett a várva várt Szentlőrinci Vágta döntője.

Az előkészületek és a futam is gördülékenyen és balesetmentesen zajlottak. A délutáni döntőt a Pécsi Szablyavívó Iskola bemutatója indította, majd azt követően a szigetvári Zrínyi Vitézek vezették fel a versenyzőket. 

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában kialakított pályán elsőként Sellye színeiben Bányavölgyi Donáta ért célba Szélvész nyergében, majd másodikként őt követte a Szentlőrinc képviseletében vágtázó Arató Barna Mabrouk Puntó lovával. Így ők biztosan ott lesznek szeptember 18-20-a között a budapesti Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamain, hogy dicsőséget szerezzenek településüknek.

2015. augusztus 6.