Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ismét nagy lóerő hétvége Gyenesdiáson

Augusztus 15-én a lóerőké, augusztus 16-án a lovak erejéé lesz a főszerep Gyenesdiáson. A nyugat-balatoni település negyedik alkalommal ad otthont a Los An Gyenes autós fesztiválnak, hatodik alkalommal pedig a Festetics Vágtának. A szervezők ismét a térség legjobb lovasait keresik, akik méltó módon képviselhetik településüket szeptember 18-a és 20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamaiban.

A Festetics Vágta várhatóan izgalmakkal teli versenyeinek ezúttal is a Faludi-síkon lévő Festetics pálya ad otthont, ahol egész nap kirakodóvásár várja a látogatókat, a lovas futamok között pedig látványos bemutatók színesítik a programot. A Festetics Vágta előfutamai délelőtt 11 órától kezdődnek, a gyorsasági viadalok mellett lovas ügyességi versenyek, színes lovas programok várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a balatonmagyaródi csikósok, lesz karusszel- és ugró bemutató, a Gyenesdiási Lovassport Egyesület tagjai pedig bevezetik a közönséget a dámalovaglás és a díjlovaglás kulisszatitkaiba. A western- és szabad idomítási bemutató mellett felvonulnak a Csókakői Hun-ok, a gyerekek pedig lovas ügyességi versenyeken mérhetik össze tudásukat.

A Festetics Vágta egy sztárvendéget is fogad a Faludi-síkon: Sasvári Sándor Kárpátok között című lovas műsorának tapsolhat a közönség. A lovas programok mellett egész nap a Nemzeti Vágta interaktív programjain szórakozhatnak az érdeklődők, a kicsiket póni lovagoltatás, a felnőtteket népművészek és kézművesek vására várja, aki pedig megéhezett, a Gyenesi ízek utcájában találhat kedvére való finomságot.

Nyerege Balaton! Nyeregbe Magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.gyenesdias.info.hu

2015. augusztus 11.