Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A ló az ló, a Vágta az Vágta

Gyerekkora óta lovagol, sőt, otthonánál is tart lovakat Barabás Kiss Zoltán, aki nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy felkérték: vegyen részt a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán. A színész élőben még nem járt a Vágtán, de a televízión keresztül valamennyi korábbi versenyt látta már.

A ló az ló, a Vágta az Vágta, állandóan emberek előtt szerepelek, úgyhogy egyáltalán nem izgulok a versenytől – mondja a Barabás Kiss Zoltán, aki nem csupán lovas, de egyenesen huszár vér csörgedezik az ereiben.

Úgy kerültem kapcsolatba a lovakkal, hogy nyolc éves kisgyerekként megtaláltam nagyapám pincéjében a huszár csizmáját, nagyapám ugyanis lovas huszár volt. Elkértem a csizmát, persze nagy volt rám. Azt mondta, hogy ha egyszer csizmám van, akkor meg kell tanulnom lovagolni is. Elvitt egy régi huszár barátjához, a Béla bácsihoz, hozzá jártam lovagolni. Reggelente és iskola után folyamatosan róttam a köröket.

Mindig is szerettem a lovakat és most már tíz éve a saját lovaimat gondozom. Azzal indítom a napomat, hogy felkelek és megetetem a két lovat, a csirkéket, a kutyát, a macskát, a galambokat. Sajnos nincs időm minden nap lovagolni, de a lovaknak nagy területük van, jól érzik magukat akkor is, ha nincsenek felnyergelve.

Őszintén megmondom, hogy külön nem készülök a Vágtára. Lovagolni tudok, szombat este ráadásul premierem lesz, úgyhogy most szöveget tanulok, ahelyett, hogy lovagolnék. A Vágtáról pedig rohanok az előadásra.

Barabás Kiss Zoltán az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamban megszerzendő pénzjutalmát a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek ajánlja fel.

2015. szeptember 19.