News Photo

Nincs rivalizálás: Együtt edzenek a kétszeres Vágta-győztesek

  • 2016. május 12.

2016. szeptember 16-18. között rendezik meg a Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén. A tavalyi győztes, Németh János is megkezdte a felkészülést az idei megmérettetésre, ráadásul a női bajnok, szintén kétszeres Vágta-győztes Molnár Gyöngyivel edz együtt.

Baja képviseletében futott lovával elsőként a célba 2013-ban és 2015-ben is Németh János, aki az elmúlt hónapokat pihenéssel és természetesen munkával töltötte, a 2016-os Vágta-szezon azonban számára is elkezdődött.

- Folyamatosan mozgatjuk a lovat és már az idei felkészülést is megkezdtük My Boy Mennydörgéssel. Közel laknak Molnár Gyöngyiék és a férje által rendszeres kapcsolatban vagyunk, így gyakran találkozom a családjukkal. Beszélgetünk, próbálgatjuk a lovakat, folyamatos a felkészülés. Gyöngyi Zircen indul majd Elővágtán Tahitótfalu színeiben – mondta Németh János, aki szerint nincs rivalizálás közöttük.

- Nagyon jóban vagyunk, de ha versenybe kerülünk, akkor saját magunkért küzdünk, nem nézzük a másikat olyan szempontból, hogy esetleg neki kedvezzünk. Ez egy verseny, nem ellenségek, ellenfelek vagyunk. Mindketten próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. A közös edzés pedig azért is jó, mert mindketten jó erőt képviselünk a Nemzeti Vágtán és fel tudjuk mérni a felkészülésünk során, hogy épp hol tartunk. Mindkettőnk a maga kis győzelmére törekszik – magyarázta a kétszeres Vágta-győztes.

2016. május 12.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?