News Photo

A lovas nemzetek már régóta tudnak a Vágtáról

  • 2016. június 19.

A Nemzeti Vágta, mint a legnagyobb modernkori magyar lovas rendezvény már évek óta az ország határain túl is ismert. A környező országokban, ahol Elővágtákat is rendeznek, természetes módon ismertebb és népszerűbb a rendezvény, mint máshol, távolabbi országok pedig a Nemzetközi Futam révén kapcsolódnak a programsorozathoz.

Az európai lovasokhoz a különleges helyszín és a verseny sajátosságai miatt jutott már el a Nemzeti Vágta híre, így Ausztria, Németország vagy Franciaország lótartásban, lótenyésztésben érdekelt szakemberei mind érdeklődve figyelik a magyar rendezvényt. Számukra a Nemzeti Vágta legérdekesebb színfoltja a Hősök tere, mint világszerte ismert helyszín és turisztikai látványosság, valamint a Millenniumi Emlékmű köré felépített különleges versenypálya.

A határon túli magyarság direkt módon aktív résztvevője az eseményeknek. Idén a Felvidéki, a Székely és a Vajdasági mellett már Muravidéki Vágtát is rendeznek, ezzel pedig tovább bővül a határon túli Elővágták sora. A szlovéniai Lendva bekapcsolódásával tovább bővül a Vágta-család és a szervezők reményei szerint a Muravidéken is felélénkül a lovasélet.

2016. június 19.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?