News Photo

Óriási szurkolás a Felvidéki Vágtán

  • 2016. június 30.

A nagy meleg ellenére is megtelt a lelátó, körülbelül négy és fél ezer ember látogatott el a Csallóköz szívébe június 25-én: Dunaszerdahelyen immár másodjára rendezték meg a Felvidéki Vágtát.

Igazi családi nappal, változatos programkínálattal készültek a szervezők: a Felvidéki Vágtán mindenki megtalálta a számításait. Gyerekjátékok, kulturális programok és négy élő koncert is várta a szórakozni vágyó a közönséget. Kicsik és nagyok nagy örömére idén is volt csallóközi mozgó állatkert, amelynek népszerűségét bizonyította, hogy a rendezvény ideje alatt szinte végig teltház volt.

A látogatók kényelmére is gondoltak a szervezők, nagy sátrak és hatalmas lelátók várták a vendégeket, akik a meleg ellenére végigszurkolták a versenyeket.

A nemzetközi futam dunaszerdahelyi előfutamán, a szlovák futam döntőjéből Rýdžy Dušan került ki győztesként, így a budapesti Nemzeti Vágtán ő képviseli majd Szlovákiát.

Idén tizenegy település lovasa indult a Felvidéki Vágtán, amelynek döntőjében végül több hosszal a többiek előtt az érsekújvári Tóth René diadalmaskodott Kamikadze nyergében. A második Ladislav Bobek lett Naszvad színeiben Timotei nevű lován, míg harmadikként Felsőszeli képviseletében Lednecky Norbert ért célba Buda nevű lovával. Ők tehát biztosan ott lesznek a budapesti Hősök terén és képviselhetik településüket a Nemzeti Vágta futamain szeptember 16-18. között.

A II. Felvidéki Vágta közönsége idén is rengeteg élménnyel zárta a napot, nem kérdés, hogy jövőre ismét Dunaszerdahely ad otthont a rendezvénynek.

Fotógalériánk a Felvidéki Vágtáról »

2016. június 29.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?