Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Most először a Tisza-tó partján

2016. július 30-a hosszú évekre meghatározó dátum lesz Tiszafüred és környéke lovas életében. Az ökoturizmus egyik hazai fellegvárában ugyanis ekkor rendezik meg először a Nemzeti Vágta regionális előfutamát, a Tisza-tavi Vágtát. Tiszafüred és a Tisza-tó már eddig is remek kikapcsolódási lehetőséget kínált a horgászat, a vízi sportok, a kirándulások szerelmeseinek, vagy épp a termálvízhez kapcsolódó regenerálódásra vágyóknak. Ezekhez a rekreációs tevékenységekhez igyekeznek a helyiek hozzácsatolni egy új kikapcsolódási formát, a lovaglást. A lovas élet fellendítéséhez, a lovas közösségek összetartásához és fellendítéséhez teremt kiváló alkalmat az első Tisza-tavi Vágta.

Július 30-án, szombaton egy csodálatos környezetben, az üdülőövezeti sportpályán mérhetik össze tudásukat a térség lovasai és dönthetik el – várhatóan izgalmas versenyben –, hogy melyik három lovas szerez indulási jogot az őt nevező településnek a Nemzeti Vágta szeptember 16-18 között Budapesten, a Hősök terén megrendezendő döntő futamaira.

Noha a Tisza-tavi Vágta új szereplő az idei versenynaptárban, a szervezők más Elővágták tapasztalatai alapján látványos és izgalmas kísérőprogramokat állítottak össze. A Tisza-tavi Vágta megnyitója reggel 9-kor lesz az üdülőövezeti sportpályán, majd délelőtt fogathajtó versenyt láthat a közönség. Délben kezdődnek a Kishuszár Vágta és a Tisza-tavi Vágta előfutamai, majd a hortobágyi csikósok adnak ízelítőt ló és lovasa rendkívüli kapcsolatából. Ezután lesz fogattorna bemutató és fogathajtó verseny, illetve a győri Rodeo Team lovas kaszkadőr csoport ördöglovas bemutatója kínál látnivalót. Délután 5 órakor kezdődik a Kishuszár Vágta, illetve a Tisza-tavi Vágta döntője, a nap pedig a díjátadóval zárul.

Egész napos kísérőprogramként a Halas téren Sulyokvető bajnokság, kirakodóvásár, népi játék bemutató és dinnyekóstoló várja az I. Tisza-tavi Vágtára kilátogatókat.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.facebook.com/tiszatavivagta

2016. július 27.