Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Rekordszámú látogató vett részt a harmadik Felvidéki Vágtán

A szervező Dunaszerdahely lovasa az utolsó pillanatban sérült le

Csallóköz fővárosa, Dunaszerdahely idén harmadjára rendezte meg a Felvidéki Vágtát, így határon túli települések is képviselhetik magukat a szeptember 15. és 17. között Budapesten zajló Nemzeti Vágtán.

Idén voltak kíváncsiak a legtöbben a felvidéki lovas eseményre, a döntő alatt a lelátó teljesen megtelt és közel 3000-ren figyelték a versenyt. Dunaszerdahely lovasa – a csodaló, Overdose egykori munkalovasa, Osztényi Zoltán – sajnos az utolsó pillanatban megsérült, de a település szerencsére pótolni tudta a lovast. Az új zsokénak bár nem sikerült dobogós helyezést elérnie, szervező városként Dunaszerdahely is biztosan részt vehet a budapesti futamon.

A térségben egyre nagyobb érdeklődés övezi az Felvidéki Vágtát. Bár rengeteg lovat tartanak a környező településeken, de ezek nagy része telivér vagy pedig iskolaló, ami nem felel meg az elővágta követelményeinek. Így az elmúlt két évben még nehéz volt összegyűjteni az indulókat, viszont idén volt érezhető először, hogy egyre többen vásárolnak lovakat és edzenek tudatosan a Vágtára. Nem csak a közeli településekről, de akár 400-500 km-ről is jelentkeztek.

A döntő nagyon izgalmas volt, az utolsó 50 méteren dőlt el minden. Végül a győztes Naszvad lett, a második helyen Érsekújvár, a tavalyi győztes végzett, a harmadik helyet az idén először induló Tallós szerezte meg. Szlovák futamot is rendeztek az elővágtán, melyen két község indult és amit végül Vághosszúfalu nyert, így ő vehet részt szeptemberben a Nemzeti Vágta nemzetközi futamában.

A verseny mellett operettbemutatóval, Edda Művek koncerttel készültek a szervezők. Ezen túl lovasíjászok elevenítették fel látványos bemutatójukkal az idén 1110 éves pozsonyi csatát és a gyerekek kipróbálhatták a hagyományőrző fatáblás játékokat, kézműves mesterségeket és persze a lovaglást is.

A következő elővágta helyszín: 2017. július 8. Hortobágy

További információk: www.vagta.hu

Fotógalériánk a Felvidéki Vágtáról »

2017. június 28.