Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Még titok fedi a Nemzeti Vágtán induló sztárok kilétét

Idén is alapítványokat támogatnak a Jótékonysági Sztárfutam résztvevői

Hamarosan kiderül, kik azok a magyar hírességek, akik vállalták a Nemzeti Vágta nem mindennapi kihívását. Az egyelőre még titokban tartott résztvevők hónapok óta kitartóan edzenek lóháton, civil foglalkozásuk mellett, hogy végül szeptember 16-án megmérkőzzenek a Hősök terén és alapítványokat támogathassanak emberfeletti teljesítményükkel. Az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán az elmúlt évek során olyan hírességek versengtek, mint Stohl András, Nagy Ervin, Kaszás Géza vagy Trokán Nóra, most szeptemberben pedig új nevekkel bővül majd a hétköznapi hősök sora.

Idén már tizedjére fognak össze az ország ismert művészei, hogy részt vegyenek a Nemzeti Vágta szeptember 16-i megmérettetésén és megmutassák a hazai közönségnek a hónapokig tartó kemény edzésük eredményét. A verseny tétje nagy: a résztvevők az általuk választott alapítványnak ajánlják föl nyereményüket, az első helyezett 500.000 Ft-ot, míg a többi induló 200.000 – 200.000 Ft-ot.

A mára hagyománnyá vált eseményen számtalan színész, énekes, olimpiai bajnok és műsorvezető is megfordult már, az elmúlt évtized pedig bőven tartogatott izgalmakat. Hónapokon át beszéltek az emberek például a kultikus Hajas-Sasvári viadalról, de emlékezetes Nagy Ervin és Stohl András száguldó vágtázása is.

Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója elmondta, hogy bár voltak olyan indulók az évek alatt, akiket túlságosan elragadott a verseny heve, mindig minden résztvevőt az önzetlen, segítő szándék vezérel, hiszen a kemény munkáért a sztárok semmilyen fizetséget nem kapnak.

„Elképesztő látni, hogy mekkora energiával vetik bele magukat a sztárok a több hónapig tartó felkészülési edzésekbe, hogy a tőlük telhető legjobban tudjanak majd helytállni a Nemzeti Vágtán. Az első rendezvényeken még előfordult, hogy valaki a verseny hevében életre-halálra nyerni akart. Most már sokkal inkább tartják szem előtt a küldetésüket mintsem az önös érdekeket, jobban odafigyelnek egymásra és alázatosabbak. Ez egy igazi sportteljesítmény. Nem túlzás azt mondanom, hogy hétköznapi hősök, hiszen nem profi versenyzők, akik napi rendszerességgel ülnének lóháton. Ők azért ülnek nyeregbe, azért edzenek hónapokon keresztül munkájuk mellett, hogy önzetlenül segítsenek.” – mondta a versenyigazgató.

A lovassport az egyetlen, semmihez nem hasonlítható sportág, ahol az Olimpián a férfiak és a nők együtt versenyeznek, így van ez a Sztárfutamon is. Bár női győztes nem volt még a tíz év alatt, olyan hölgyek ültek nyeregbe, mint Trokán Nóra színésznő, Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó vagy Puzsa Patrícia, a Vígszínház színésznője.

Hamarosan fény derül tehát arra, kik vágtáznak majd a Hősök terén szeptember 16-án. Aki nem tud kilátogatni az eseményre, a Duna Tv-n követheti a 10. Nemzeti Vágta izgalmas futamait.

További információk: www.vagta.hu

Fotógalériánk a 2016-os OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamáról »

2017. augusztus 11.