News Photo

Betartja fogadalmát, már 10 kilót fogyott az idei Sztárfutamra Sipos Imre

  • 2017. augusztus 24.

Egy nőért lemondana a színész második bajnoki címéről

Bár idén is a győzelemre hajt Sipos Imre, egy ember mégis van, akiért lemondana a dupla bajnoki címről a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán. A színészt lenyűgözi, hogy Puzsa Patrícia a tavalyi három esés után ismét bátran áll rajthoz lovával, így elárulta, ha fej-fej mellett haladnak az első helyezésért, lovagiasan átadja a győzelem mámorát Patríciának. Imrének már sikerült 10 kilót leadnia a tavalyi Vágta óta és nagyon jó formában várja a közelgő megmérettetést. A tét nagy, hiszen az indulók egytől-egyig alapítványokat támogatnak elképesztő teljesítményükkel.

Idén is hatalmas a hajtóerő a tavalyi bajnok Sipos Imrében, nem csak a lovak iránti rajongása miatt, hanem azért is, mert teljesítményével a Magyar Lovasterápia Szövetséget fogja támogatni. Puzsa Patrícia az egyetlen, akiért megfékezné lovát a cél előtti utolsó métereken.

Bár tavaly indultam először a Nemzeti Vágtán, sikerült is megnyernem ezt az elképesztő, adrenalinnal túlfűtött vetélkedőt. Mámorító érzés győzni, szívesen átélném ismét, egyedül Patríciának adnám át az első helyezést, ha szoros köztünk a verseny, mert nagyon tisztelem a bátorságáért, hogy a tavalyi esései után ismét elindul a versenyen. Azért persze gőzerővel készülök, a tavalyi Vágta után megfogadtam, hogy a következő Sztárfutamig leadok legalább 15 kilót, hogy a lovamnak legközelebb könnyebb dolga legyen. Egy kalóriaszámláló applikáció nagy segítségemre volt a kezdetekkor, így a tervezett 15-ből 10-et már sikerült is elérnem, a feleségem nagy örömére.” – nyilatkozta a színész.

A 20 éve nyeregben ülő Sipos Imre rajong a lovakért, állítása szerint, ha nem a színházra született volna, valószínűleg a családon kívül csak a lovakkal töltené mindennapjait.

Vagy az előző életemben volt szorosan közöm a lovakhoz vagy a következő életemre készülök éppen, de az egészen biztos, hogy a színházon és a családon kívül ez a harmadik legfontosabb szegmense az életemnek. A ló elképesztően intelligens állat, ha létrejön ember és ló között az együttműködés, akkor az életét adja érted. Szerettem volna még inkább elmélyülni ebben a területben, ezért járok az Állatorvosi Egyetem hippológia, azaz lovastanár szakára, éppen most írom a szakdolgozatomat.” – árulta el Sipos Imre.

A színész tehát idén is a Magyar Lovasterápia Szövetségért vágtázik, az első helyezett 500.000 forinttal, míg a többi vágtázó 200.000 - 200.000 forinttal segítheti a választott alapítványát. Sipos Imre tavasszal el is látogatott a szövetséghez és lenyűgözte, amit ott tapasztalt. Mélyen hisz abban, hogy csodálatos módon tud segíteni a ló a sérült embereknek.

A Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója nem csak versenyzőként vesz majd részt az OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamán szeptember 16-án, hanem hagyományőrző Mogyoródi Sándor-huszárként is felvonul 150 társával együtt az Andrássy úton.

További információk: www.vagta.hu

Fotógalériánk a 2016-os OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamáról »

2017. augusztus 24.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?