Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Rákóczi Feri betyárkodott

Rákóczi Feri karikás ostort pattogtatott a Danubius Rádió előtt. A Pirítós műsorvezetőit ugyanis meglepte egy lovas betyár, néhány népviseletbe öltözött menyecskével. A műsorvezető jó vendéglátó módjára fogadta a látogatókat, akik a Danubius segítségével szeretnének elindulni a Nemzeti Vágtán

 

 Rákóczi Feri a pázmándi népviseletbe öltözött hölgyek koszorújában
Rákóczi Feri a pázmándi népviseletbe öltözött hölgyek koszorújában

Szokatlan jelenségnek lehettek szemtanúi a Danubius műsorvezetői. Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs és Vadon János adás közben egy lovat pillantott meg a rádió ablaka előtt, hátán egy betyárral. Körülötte népviseletbe öltözött lányok batyuval, és kikiáltó ember. A Pirítós házigazdái kicsit meglepődtek, hiszen viszonylag ritkán láthatnak betyárt Budapest egyik legforgalmasabb útján.

A műsorvezető táncra perdült
A műsorvezető táncra perdült


„A Danubius segít egy településnek elindulni a Nemzeti Vágtán. Számos olyan város vagy falu létezik, amelynek van lovasa, ötlete és kedve csak éppen pénze nincs arra, hogy benevezzen a rendezvényre, ezért a Pirítós elhatározta, hogy bejuttat egy kreatív várost vagy falut a május 30-31 és június 1-jei rendezvényre.Már javában folyik a verseny, a hallgatók pedig szavazhatnak. A települések nagyon lelkesek.  Egyik nap Pázmándról  vonultak ki hozzánk népviseletben, az azt követő napon pedig Bakonybél betyára lepett meg bennünket” – mesélte Rákóczi, aki rendes házigazda módjára szeretettel fogadta a vendégeket, sőt, ha már lehetősége adódott, a karikás ostort is megpattogtatta. 

A kedves látogatók ajándékkal is készültek
A kedves látogatók ajándékkal is készültek

Jelen állás szerint három település, az első között jelentkező Komándi, Pázmánd és Bakonybél van versenyben, akik közül pénteken, a hallgatók szavazatai alapján eldől, ki indulhat a Nemzeti Vágtán Pünkösd hétvégéjén.

A rádiós a bakonybéli betyárt és a kikiáltó embert is szívesen fogadta
A rádiós a bakonybéli betyárt és a kikiáltó embert is szívesen fogadta