News Photo

GUINNESS rekord a Vágta Korzón

  • 2011. szeptember 14.

Orosháza harmadik alkalommal vesz részt a Nemzeti Vágtán. A 2011-es rendezvényen – bár az Ibolya major lévén esélyes lóval indul a város – nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományos és jelenlegi értékek népszerűsítésére. Ennek érdekében a helyi Csizmadia pékségben egy egyedülálló Guinness-rekorddal készülnek. A világ leghosszabb kenyerét próbálják megsütni, melyet a Nemzeti Vágtával közösen nemes célra ajánl fel Orosháza Város Önkormányzata.
 
2008-ban már sikerült elkészíteni egy 24,97 méter hosszú kenyeret, mely azóta is hivatalos Guinness-rekord. Ezt szeretnék túlszárnyalni az orosháziak egy közel 30 méter hosszú kenyérrel.

A kenyér tervezett paraméterei:
Hossz: 30 méter
Össztömeg: kb. 180 kg
Mennyiség: kb. 2000 szelet

A kenyeret a tervek szerint egy 11 méter hosszú alagútkemencében sütik, így a rekord egyik érdekessége, hogy amíg a kenyér egyik vége már megsült, a másik vége még nyers lesz. Ahhoz, hogy a rekord sikerüljön, a pékség falát is ki kell bontani, hiszen a 30 méter kenyér másként nem férne el. A rekordméretű kenyeret a hitelesítést követően szombat hajnalban Budapestre szállítják, hogy a Hősök terén kiállításra kerüljön. A közel 2000 szeletes kenyér sorsáról a Magyar Vöröskereszt gondoskodik.

 
 
2011.09.14.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?