News Photo

Évek óta garantált a jó hangulat a Kocséri Vágtán

  • 2012. június 29.

- Még a kutyák is futásnak eredtek –

Pest megye legdélibb településén, Kocséron kétnapos programsorozat várta a lovak szerelmeseit. A Kocséri Vágta döntőjében Nyársapát és Tiszaalpár lovasai futott be első, illetve második helyen, így ők már biztos résztvevői a szeptember 15-16-i fővárosi finálénak.

 
Az Elővágtára Cegléd, Kishegyes, Kocsér, Nagykőrös, Sződliget, Törtel, Udvard, Zágon, Nyársapát és Tiszaalpár nevezett. A végső, döntőbeli küzdelmet utóbbi két település lova és lovasa nyerte, Nyársapát színeiben Kövesdy Zsolt Torda, míg Tiszaalpár képviseletében Winkler Zsolt Zsargon nevű lova nyergében szerzett jogot a Nemzeti Vágtán való indulásra.
A Kocséri Vágta színes és jó hangulatú programjaiból sosem hiányzott a versenyszellem: az előfutamok indulóin kívül idén is sokan megmutatták, mire képesek, ha alföldi ételek főzőversenyéről, vagy épp póni- és nagyfogatok akadályhajtásáról van szó. Mindemellett nagy népszerűségnek örvendett az agarak és vadászkopók bemutatója, az ügyes, idomított kutyák elképesztő sebességgel rohantak a műnyúl után.
 
A lovasprogramra minden évben nagyon készül a település. A helyi művészeti csoportok, sőt, még a legkisebbek is izgatottan várják az eseményt, a helyi ovisok önálló kis műsora mindig nagy sikert arat.
A kulturális programok, valamint a polgármesterek akadályhajtó futama mellett quad-os és terepjárós off- road bemutatót is láthatott a közönség.
Júliusi Elővágták:
- Székely Vágta - Sepsiszentgyörgy, 2012. július 14-15.
- Dél-Alföldi Vágta - Mórahalom, 2012. július 21.
- Kisalföld Vágta - Győr-Gyirmót, 2012. július 22.
Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!
2012.06.29.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?