News Photo

Ünnepélyes zászlóbontás és bejelentés

  • 2013. szeptember 04.

Ünnepélyes keretek között a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében szeptember 3-án kibontották a Nemzeti Vágta lobogóját.
 
A ceremónia a Hősök Teréről érkező díszes lovas fogatok érkezésével vette kezdetét. Az ünnepséget dr. Budai Gyula államtitkár nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, a Nemzeti Vágta feleleveníti a nemzeti lovas hagyományt, és népszerűsíti a lovassportot egy nagyszabású kulturális fesztivál keretén belül. Hozzátette, hogy a magyar embereknek olyan példaképekre van szükségük, mint a Vágtán induló versenyzők, akik magatartásukkal, munkájukkal, és a sport iránti szeretetükkel méltán példamutatóak mindannyiunk számára.
 

Ezt követően Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség és a Nemzeti Vágta elnöke tartott beszédet. Felszólalásában hangsúlyozta; a lovas hagyományok, a magyar tradíciók és a nemzeti összefogás értékének megélésére van szüksége az embereknek, és a Nemzeti Vágtát, mint országos kulturális eseményt, épp ezen értékek mentén hívták életre.
 

Bejelentette továbbá, hogy idén először Nemzetközi Futamnak is helyt ad a rendezvény! Lázár Vilmos elmondta, ez azért különösen fontos, mert meg kell mutatnunk, hogy mi egy büszke és a világra nyitott nemzet vagyunk. Így az idei Vágtán a világ minden tájáról érkező lovasok is megmérettethetik majd magukat.
 

Az ünnepség záróakkordjaként a magyar lovas élet, a lovas szakma jeles képviselői, média partnerek, valamint a sztárfutamok egyes résztvevői kisorsolták a Nemzeti Vágtán induló 72 település indulási sorrendjét.
2013. szeptember 4.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?