Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ismét Csemő nyerte a Ceglédi Vágtát

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, idén immár két mobil lelátón élvezhette a közönség június 19-én a IX. Bor- és Laskafesztivál keretében megrendezett IV. Ceglédi Vágtát a Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban.

A háromnapos rendezvény műsorát úgy állították össze a szervezők, hogy minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programot. Pénteken koncertekkel várták a fiatalokat, szombaton pedig immár 52 csapattal startolt a népszerű főzőverseny. Közben a Ceglédi Hivatalos Amatőr Kettesfogathajtó Versenyt nézhette a közönség, a szünetekben pedig lovas karusszelt, fogatos karusszelt, valamint csikós bemutatót is láthattak az érdeklődők.

– Nagyon jól sikerültek a programok és a Jóisten is kegyes volt hozzánk. Talán eddig ez volt az év legmelegebb hétvégéje, úgyhogy ha olyan emberrel találkozunk a városban, akinek szép barna az arca, az biztosan itt volt a fesztiválon! A körülöttünk lévő településeken ugyanis esett az eső, nálunk teljesen zavartalanul ment le a rendezvény, ezért nagyon hálásak vagyunk az égieknek is – mondták a szervezők.

A rendezvény vendége volt Nagy Ervin és Trokán Nóra is, akik egy tiszteletkört tettek a pályán, Nagy Ervin pedig még fakanalat is ragadott a Laskafesztiválon és a befolyt bevételt jótékonysági célra ajánlották fel.

A Kishuszár Vágtát az Orosházát képviselő, 12 éves Mórocz Mercédesz nyerte Morcos nevű lován.

A IV. Ceglédi Vágta kilenc indulója közül végül ismét a Csemő színeiben induló Petrik Tamás ért elsőként célba Vicces nevű lovával. A második lovas a Ceglédet képviselő Szabó Levente Bob Herceg Brúnó hátán, harmadik pedig Szilvásváradról Dienes Virág lett Balu Gidran-40 (Smarni) nevű lovával. Ők biztosan ott lesznek szeptember 16-18. között Budapesten, a Hősök terén, hogy településüket képviseljék a Nemzeti Vágta futamain.

A Ceglédi Vágta egyre nagyobb látogatottságát bizonyítja az is, hogy idén először két mobil lelátón, még kényelmesebben élvezhették a futamokat az érdeklődők és a kézműves vásárban, valamint a nagy sátorban is sokan összegyűltek. A vasárnap zárásaként pedig a teltházas Bikini koncert aratott nagy sikert.

Fotógalériánk a 2016-os Ceglédi Vágtáról »

2016. június 21.