Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ezreket vonzott a programforgatag a Vajdasági Vágtán

Tízezres tömeg látogatott ki május közepén az immár hatodik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtára, melynek ez évben a Topolya melletti Andrásnépe (Zobnatica) adott otthont. A nagy sokaságot megmozgató rendezvényre külön buszokat indítottak a környező településekről, így biztosítva, hogy minden érdeklődő részesévé válhasson e vérbeli közösségformáló programkavalkádnak.

A Vajdasági Vágta döntő futamát ez idei évben a dél-bácskai Temerint képviselő Nagy Arnold nyerte, Fantázia nevű lovával. Másodikként az óbecsei Gulyás Szabolcs ért célba Copra hátán, a harmadik helyezett pedig Ördög Alen lett – Oromhegyes képviseletében – Április nyergében.

 

Természetesen idén is sor került a Kishuszár Vágtára, a 10–16 éves gyerekek versenyére, melyen a résztvevők maximum 138 centiméter magas pónilovakon állhatnak rajthoz. A Kishuszár Vágta döntőjében Víg Barbara győzedelmeskedett Penny nevű pónijával, így ők képviselhetik majd Bácskossuthfalva települését a budapesti versenyen szeptemberben.

A Vajdasági Magyarok Szövetsége által is támogatott rendezvényen bemutatkozott a szerbiai ügető- és a fogathajtó sport is. A futamok mellett lovas- és csikósbemutatóval, operett dallamokkal és néptáncprodukciókkal szórakoztatták az érdeklődőket, a gasztronómia szerelmeseit pedig a Hétvezér tokány főzőverseny, valamint a változatos konyhaművészeti ínyencségek mellett kézműves étel- és italkínálat várta.

Fotógalériánk a 2018-as Vajdasági Vágtáról »

2018. június 4.