Blog Photo
  • 2023. július 26.

Elkészült kisfilmünk a Hortobágyi Vágtáról! [videó]

A Hortobágyi Lovasnapok zárónapján, július 16-án tartották meg immáron ötödik alkalommal a Nemzeti Vágta Előfutamát, a Hortobágyi Vágtát.

Blog Photo
  • 2023. július 24.

Három felnőtt versenyző és négy kishuszár jutott tovább a Tagyoni Vágtán

Ügyes hajrában megnyerte az első Tagyoni Vágta döntőjét múlt szombaton Nyárádszereda versenyzője, Farkas Árpád Dán, aki Tip-Top nyergében remekelt.

Blog Photo
  • 2023. július 17.

Helyi lovas nyerte a Hortobágyi Vágtát

Hortobágy község lovasa, Kovács Laura nyerte tegnap az ötödik alkalommal megrendezett Hortobágyi Vágtát, aki Shaafi Sonja Door nyergében parádésan teljesített.

Blog Photo
  • 2023. július 10.

Feketenyék lovasa győzedelmeskedett a Felvidéki Vágtán

Feketenyék, Dunaszerdahely, Somorja. E három település lovasa szerezte meg sorrendben az első három helyet a múlt szombati Felvidéki Vágtán, amelyen Rúzsa Magdi is fellépett.

Blog Photo
  • 2023. július 03.

Ácsteszéri lovas lett a leggyorsabb az Iváni Vágtán

Izgalmas hajrában lett első Ácsteszér lovasa, Vörös Tamara, a szombaton megrendezett Iváni Vágtán. A kishuszárok közül Inárcs indulója, Bitay Csenge, Techon Mayo nyergében győzedelmeskedett.

Blog Photo
  • 2023. június 26.

Izgalmas futamok a Vácdukai Vágtán: helyi lovas győzött a hétvégi versenyen

A Pest vármegyei községben szombaton megtartott Vácdukai Vágtán helyi lovas bizonyult a leggyorsabbnak. Az ősszel Szilvásváradon rendezendő döntőbe az első négy felnőtt lovas, és az első két kishuszár jutott be.

Blog Photo
  • 2023. június 12.

Idén Szilvásváradon rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét

Az egyedülálló lovas ünnep idén „hazatér”

A hazai lótenyésztés egyik ikonikus helyszínén, a nemzeti kinccsé nyilvánított lipicai ménes otthonában, Szilvásváradon lesz idén a Nemzeti Vágta döntője. Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének végső megmérettetésére szeptember 30-án és október 1-jén kerül sor.

Blog Photo
  • 2022. október 04.

Őcsény és lovasa, Németh János nyerte a 15. Nemzeti Vágtát

Szoros küzdelemben diadalmaskodott a 2022-es Nemzeti Vágtán Galaxy nevű lova nyergében a versenyző, aki immáron háromszoros Vágta-bajnok. A Hősök terén zajló nagyszabású rendezvényen az izgalmas futamok mellett, egyedi és látványos lovas és hagyományőrző produkciókat élvezhetett a közönség a hétvégén, melyek közül többet is a Vágta 15. születésnapja alkalmából álmodtak meg a szervezők. A vasárnapi döntőket élőben közvetítette a helyszínről a Duna Televízió.

Blog Photo
  • 2022. október 01.

Szombaton elstartolt a 15. Nemzeti Vágta

Ilyen volt a rendezvény nyitónapja

Blog Photo
  • 2022. szeptember 29.

Szombaton startol a 15. Nemzeti Vágta

Csütörtökön zajlott le a Nemzetközi Futam sorsolása Bábolnán

Október első hétvégéjén újra a lovak dübörgésétől lesz hangos a budapesti Hősök Tere. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megmérettetés döntőjét a térről élőben közvetíti majd a Duna október 2-án 14:45-től.

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?