Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kiosztották a „Kicsihősöm” díjakat

Balatoni osztálykirándulással, biciklikkel, fényképezőgéppel, könyvcsomagokkal múzeumi tárlatvezetéssel, RTL Klubos székházlátogatással és megannyi értékes ajándékkal gazdagabban térhettek haza a lelkes gyerekek a Nemzeti Vágtáról. Vasárnap délután a „Kicsihősöm” rajzpályázat zsűritagjai eredményt hirdettek
Több száz gyerkőc utazott Budapestre a Nemzeti Vágtára, hogy megtudja a „Kicsihősöm” gyermekrajzpályázat eredményét. A kicsik nem hiába érkeztek az esős napon a Hősök terére, értékes ajándékokkal és egy felejthetetlen élménnyel térhettek haza.

Barabás Éva nemcsak díjátadóként, aktív szervezőként is részt vett a rendezvény lebonyolításában: segített beterelni a kicsiket a Műcsarnok egyik termébe az eső elől.

Miután összegyűlt a több száz csemete a műsorvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd kihirdette az eredményt. A zsűritagok, Dr. Kedves Gyula, a Hadtörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettese, Bakos Gábor képzőművész, Török Ferenc rajztanár és Geszti Péter pedig a szponzorokkal együtt kiosztotta a jutalmakat.

Három híján ezer rajz érkezett be a Vágta irodába, amely közül 32 lett kiállítva az ’56-osok terén.
A rajzpályázatot 6-10 éves korosztályban Ferencsik Márk, 9 éves nyékládházi fiú nyerte, aki ezzel egész osztályát egy balatoni osztálykirándulással ajándékozta meg. Akárcsak Rostás Vanda Berettyóújfaluból, aki a 10-14 éves korosztályban vitte el a pálmát.

A fődíjat, a szántódi osztálykirándulást a Balatonguest ajánlotta fel. A MÁV start az utazást biztosította mindehhez, plusz ajándékcsomagokat állított össze a gyerekeknek. A Hadtörténeti Intézet tárlatvezetést ajándékozott az SOS Gyermekfalunak és sétarepülést adott a második helyezetteknek. Az RTL Klub székházlátogatásra invitálta a nyertes osztályt. A Bottyán Equus Alaptívány Czenthe Katának egy asztali festőállványt ajándékozott, a Port.hu pedig két biciklivel jutalmazta meg a harmadik helyezetteket. A Hungexpo családi jegyeket ajánlott fel a tehetséges fiataloknak, a Nexon Kft. a hétéves Bálint Boglárka egy fényképezőgépet adott át. Ezen túl Kuremszki Andrea, Ez HAT alapítvány is jutalmazott. A Vágta különdíját Megyesi Anna, Nagycserkeszről nyerte, akinek munkája egyben a szervezők kedvenc rajza volt. Geszti Péter kedvenc pályázata Kolozsvári Brigitta nevéhez fűződik, melynek címe:  „Nem tudom, hogy a cigányok lehettek-e gyerekhuszárok, szerintem igen.”