News Photo

Ló és lovas: 2012 bajnokai

  • 2013. szeptember 16.

2012 döntője, az előfutamokhoz hasonlóan, ismét hatalmas küzdelmet hozott. Minden résztvevő lelkiismeretesen, fáradtságot nem kímélve készült a versenyre. A rengeteg munka meg is hozta gyümölcsét, hiszen a döntőben olyan versenyt láthattunk, ami ritkán adatik. Lovak és lovasaik tökéletes összhangban száguldottak a győzelem felé. Gyakorlatilag valamennyi induló esélyes volt a győzelemre, ennek megfelelően nagy volt az izgalom, a versenypálya mellett a lelátókon is. A nézők szinte együtt lélegeztek a versenyzőkkel.
Fontos kiemelnünk, hogy bár a dobogóra a lovasok lépnek fel a verseny végén, a győzelem mindig ló és lovas közös sikere a versenypályán. Az irányítás és összhang finom egyensúlya, az erő, a gyorsaság és a felkészültség elegye eredményezhet csak győzelmet. Ezt a győzelmet tavaly Ferencváros versenyzői, lovas és lova érték el.

A 2012-es Nemzeti Vágta győztese Vass Jennifer idén is Ferencváros színeiben indul új lovával, Lord Blackkel. A felkészülést a Gödi Kincsem Lovas Klubban tartják. Lord Black becenevén, Landó egy hétéves, sötétpej, herélt, nyugodt vérmérsékletű magyar sportló. Landót még kicsit szálkásítani kell és persze szoktatni a különleges körülményekhez, ami majd a vágta pályáján fogja várni. Jenniferék a negyedik előfutamban, a második pályán indulnak Nyírbogdány, Nyíregyháza, Sopron, Tiszaalpár és Tahitótfalu lovasa és lova mellett.
2013. szeptember 16.


A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?